Spirituele groei een proces waarbij je verkeerde en valse ideeën van je afschudt en gangbare gedachten en overtuigen laat gaan en van je afwerpt. Zo wordt je meer bewust van je innerlijke wezen. Dit proces legt jouw innerlijke geest bloot die altijd aanwezig is, maar verscholen onder de ego-persoonlijkheid.

Het ontdekken en cultiveren van spiritualiteit is belangrijk voor iedereen. Spirituele groei is de basis voor een beter en harmonieus leven, een leven vrij van gespannenheid, angst en zorgen. Het helpt om ons niet negatief te laten beïnvloeden door de omstandigheden om ons heen. We manifesteren kalmte en bedachtzaamheid en ontwikkelen innerlijke kracht. Dit artikel geeft je de tips om spirituele groei te bereiken.

  1. Lees spirituele en geestverheffende boeken. Denk goed na over wat je leest, en bedenk hoe je deze stof het beste kan gebruiken voor je leven.
  2. Mediteer ten minste 15 minuten per dag, elke dag. Als je niet weet hoe mediteren werkt, dan is het gemakkelijk boeken te vinden met dit als onderwerp. Ook zijn er veel websites over mediteren en genoeg docenten in de kunst van het mediteren.
  3. Meditatie. Leer hoe je je geest leeg maakt door concentratieoefeningen en meditatie.
  4. Acceptatie. Erken dat je een geest bent met een fysiek lichaam, niet een fysiek lichaam met een geest. Als je dit idee werkelijk kan accepteren, dan zal het je houding naar vele dingen toe in je leven veranderen.
  5. Zoek. Kijk eerlijk naar jezelf en anderen. Probeer erachter te komen wat het is dat jou bewust en opgewekt maakt.
  6. Denk positief. Als je negatief denkt, schakel dan gelijk over naar positieve gedachten. Wees in controle van wat je denkt. Open de deur naar het positieve en sluit het voor het negatieve.
  7. Ontwikkel de gewoonte om gelukkig te zijn. Door middel van het leven altijd van de positieve kant van het leven te bekijken en doe moeite om gelukkig te worden.
  8. Oefen regelmatig met wilskracht uitstralen en keuzes maken. Dit versterkt je en geeft je controle over je geest.
  9. Wees dankbaar. Bedank het universum voor alles wat je hebt.
  10. Ontwikkel tolerantie. Heb geduld, tact en overweging voor anderen.

Spirituele groei is het geboorterecht van iedereen

Het is de sleutel tot geluk en rust voor de geest. De enorme kracht van de innerlijke geest zal zich manifesteren als je daartoe bereid bent.

De geest is aanwezig binnen de fysieke persoon en binnen de meeste spirituele mens. Het niveau van de manifestatie van spiritualiteit is afhankelijk van in welke mate de innerlijke geest bij de oppervlakte komt. En in hoeverre deze wordt beperkt door onze gedachten, overtuigingen en negatieve gewoonten.